Virus på balancenerven

Share

8/1/2004:

Hej !

Jeg er en 27-årig pige der har været svimmel i 8 mdr. !!! Er derudover utilpas, har i perioder kvalme og hovedpine. Føler mig nærmest køresyg. Er stadig sygemeldt - har fosøgt at genoptage jobbet 2 gange, men her forværredes symptomerne og jeg blev atter sygemeldt. Fornemmer i perioder en smule støj i venstre øre - det lyder nærmest som om der er vand i øret.
Var ved ørelæge - fik lavet vandprøve som ikke viste noget. Han mente at det var en speciel form for virus på balancenerven men ikke den klassiske ?!

Har fået lavet MR-scanning og diverse blodprøver. Afventer nu lumbalpunktur .

Er ellers rask og frisk og har aldrig tidl. været syg.Er psykisk stabil. Har prøvet diverse alternative beh., kiropraktor osv

Hvad tror I det kan være og hvad kan jeg gøre.

Mvh Rikke

Kære Rikke.

'Virus på balancenerven' er en såkaldt udelukkelsesdiagnose. Det vil altså sige, at det er den diagnose, man stiller for personer, der lider af svimmelhed, men hvor man ikke kan finde andre årsager til det. Derfor vil man, hvis man ender med at få stillet diagnosen 'virus på balancenerven' ofte have været igennem en lang række undersøgelser for at udelukke andre, mere dramatiske, årsager til symptomerne.

Nogle ørelæger har med held forsøgt at behandle diagnosen ved at foretage små drejninger med patienternes hoved. På den måde forsøger de at flytte de små 'sten' i indgangen til buegangssystemet i det indre øre, som trykker på de sanseceller, der har betydning for vores balanceopfattelse.

Du kan læse mere om virus på balancenervenher og om det indre øreher.

Vi håber du kan bruge svaret. Ellers er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os igen.

Med venlig hilsen

hoerelse.info