december 22, 2011

Vejledning om høreapparatbehandling

Share

Vejledning om høreapparatbehandling

Sundhedsstyrelsen har offentliggjort en vejledning for høreapparatbehandling i Danmark. For første gang er retningslinjerne for god høreapparatbehandling blevet stadfæstet politisk.

Vejledningen om høreapparatbehandling blev offentliggjort tidligere i denne måned og har til hensigt at sikre at danskere, der skal have høreapparat får den rigtige behandling – uanset om de vælgerdet offentlige eller detprivate tilbud.

I vejledningen kan man bl.a. læse retningslinjerne for, hvilkehøreprøver der skal anvendes til at fastslåhøretabets omfang og hvor dårlig hørelsen skal være for at man er berettiget til at få tilskud til høreapparater.

I vejledningen står også en række forholdsvis detaljerede anvisninger til, hvilke forhold man bør være opmærksom på, når man skal vælge det rette høreapparat.

Vejledningen fastslår også, at ’høreapparatbehandleren’ har pligt til at informere om mulighederne for gratis pædagogisk instruktion og at der skal gennemføres mindst én efterkontrol, som skal kunne dokumenteres.

  • Læs hele vejledningen på Retsinfo.