september 11, 2019

Unges musikvaner er svære at ændre

Share

Vejen fra viden til handling kan være lang. Det viser en undersøgelse fra Schweiz, der konkluderer, at mange unge mennesker er vidende om de konsekvenser, det kan have at lytte til høj musik gennem høre- og hovedtelefoner. Alligevel er det kun et fåtal, der aktivt ændrer adfærd.

Unges musikvaner er svære at ændre

I bussen, på cyklen og i træningscenteret. Høre- og hovedtelefoner sender musik ind i ørerne på unge mennesker mange timer hver dag. Det bekræftede de 1019 unge schweizere i aldersgruppen 18 til 35 år, der deltog i den nye undersøgelse. De hørte i gennemsnit musik gennem høre- eller hovedtelefoner mere end fem dage om ugen.

Det kan være skadeligt for hørelsen, og det var 95,4 procent af de adspurgte unge også klar over. Tre ud af fire vidste derudover også, at man risikerer permanente skader, hvis man over længere tid lytter til musik på mere end 85 dB.

Mere end halvdelen af de unge havde mindst en gang oplevet en ringen for ørerne – for 61 procents vedkommende var det sket efter, at de havde lyttet til musik gennem høretelefoner eller hovedtelefoner.

Men på trods af både viden og ringen for ørerne var flertallet af de unge enten modvillige eller tøvende i forhold til at ændre deres musikvaner. Kun 26 procent af de adspurgte forsøgte allerede aktivt at passe bedre på deres ører ved at lytte mere sikkert.

 

Kilde: hear-it.org