december 22, 2011

Unges mp3-lytning skal kortlægges

Share

Unges mp3-lytning skal kortlægges

Danske eksperter vil have undersøgt unges forbrug af mp3-musik.

Rigtig mange børn og unge har et stort dagligt forbrug af høj musik på deres mp3-afspillere. Så stort og så højt, at de risikerer at pådrage sig selv en varighøreskade. Nu vil danske læger og forskere have kortlagt hvor stort problemet er.

”Vi mangler helt afgjort en undersøgelse. At finde ud af, hvor meget de unge bruger mp3-afspillerne og i hvilket miljø. Der er en masse ukendte faktorer i det her. Der er ikke etableret en ordentlig viden om det,. Hvis man bare lader stå til, så risikerer vi at stå med en stor procentdel af befolkningen, som har støjskader om nogle år,” siger Ture Andersen, der er overlæge på audiologisk klinik i Odense.

På Aalborg Universitet arbejder professor i akustik Dorte Hammershøi sammen med to kolleger på at lave en undersøgelse af mp3-forbruget.

” Vi møder alle unge mennesker, som lytter til mp3-afspillere i busser og tog, og man har indtryk af, at der er nogen, som virkelig skruer op. Men vi ved ikke, om det er hver dag eller en gang i måneden. Og det har betydning i forhold til hørelsen,” siger hun.

Kilde: www.dr.dk 25/12/2008