december 27, 2011

Unge ved ikke nok om høreskader

Share

Unge ved ikke nok om høreskader

De fleste unge i USA mener ikke at nedsat hørelse er et alvorligt problem, selv om seks ud af ti har oplevet hyletoner eller høreproblemer efter koncerter. Det viser en undersøgelse, tv-stationen MTV har foretaget på sin hjemmeside.

Kun otte procent af dem, der har deltaget i undersøgelsen mener, at høretab er et stort problem. 18 procent mente at bumser var deres største problem og 45 procent mente at rygning var det, der var mest grund til at bekymre sig om.

Selv om øreværn kan gøre stor forskel, hvis man går til koncert, på diskotek eller andre steder med et højt lydniveau, har kun et fåtal af de unge prøvet at bruge dem.

Ifølge undersøgelsen har kun 14 procent af de unge forsøgt at beskytte deres ører under ekstremt høje lydniveauer - på trods af, at 61 procent har oplevettinnitus og 43 procent nedsat hørelse efter besøg på natklubber eller diskoteker.

"Vi er nødt til at få de unge til at forstå, at de sagtens kan rocke uden at miste hørelsen," siger doktor David L. Katz fra Yale Universitets afdeling for forebyggende medicinsk research.

Problemet er tilsyneladende, at de unge amerikanere ikke ved, at de kan miste hørelsen ved at udsætte ørerne for høj musik. Kun 16 procent af deltagerne i MTVs undersøgelse kendte til høretab inden de deltog i stationens undersøgelse, og kun ni procent havde hørt om det i skolen.

Kilde: www.hear-it.org