august 13, 2013

Uddannelse kan forbedre hørefærdigheder

Share

Uddannelse kan forbedre hørefærdigheder hos børn med høretab. Auditive uddannelsesprogrammer kan øge lyttefærdigheder for hørehæmmede børn med cirka 50% i støjende omgivelser, viser en rapport.

I en undersøgelse, viste 24 børn og unge i alderen 6 og 17 en 50% progression i deres forståelse af lyd i støjende omgivelser. Hørestigningen fandt sted, efter at de unge havde deltaget i syv én-timers sessioner i løbet af en periode på tre uger.

Fordelene ved uddannelse blev bevaret

Ifølge University of Washington, er disse resultater blandt de første til at vise, at auditiv træning med støj kan hjælpe børn. Desuden var virkningerne af træningen stadig tydelig hos de fleste børn, da de blev testet tre måneder efter uddannelsen sluttede.

"Det var bedre end jeg havde forventet, så jeg løb min statistik igennem mindst fire eller fem gange for at sikre, at det faktisk var, hvad vi havde fundet ud af. Og det var det, "sagde Jessica Sullivan, ledende forfatter og assisterende professor i tale- og hørevidenskab ved University of Washington.

"Vedligeholdelsen af disse forbedringer er en virkelig væsentlig konklusion. Det indikerer, at nye høre- og lyttestrategier er blevet udviklet til at høre tale trods støj, " sagde Sullivan yderligere om de overraskende resultater af undersøgelsen.

At lære at bortfiltrere baggrundsstøj

Mennesker, der lider et høretab er generelt langsommere til at opfange lyd og mindre effektiv i behandlingen af den ??auditive information.

Hovedformålet med uddannelsen i undersøgelsen var derfor at træne børns hjerner til at bortfiltrere baggrundsstøj, og hermed forbedre deres lyttefærdigheder.

Uddannelse involverede, at børnene skulle lytte til en lang række sætninger såsom "Vi så to brune bjørne" eller "bedstemor gav Bob røde bønner", maskeret af lyde, der kunne komme fra et larmende klasseværelse.

Som øvelserne skred frem, øgede forskerne støjvolumen, antallet af ord i sætningerne, og den tid mellem at høre sætningen til at identificere, hvilke ord der blev sagt.

Mere forskning skal udføres

I fremtiden vil yderligere forskning blive udført for at finde ud af, hvordan uddannelsen fungerer for andre, såsom voksne og cochlear-implantat brugere.

Desuden vil andre typer af støj, herunder støj fra den virkelige verden blive brugt til at afdække effekten af ??uddannelsen i forskellige omgivelser.

Kilde: www.hear-it.org