december 06, 2013

To ud af tre er ikke klar over, at de kan få betalt deres høreapparat

Share

To ud af tre er ikke klar over, at de kan få betalt deres høreapparat

Ifølge Eurotrak undersøgelsen, der er udført af det schweiziske analytikere Anovum på vegne af Ehima, The European Hearing Instrument Manufacturers Association, angiver næsten to ud af tre danskere med hørenedsættelse, at de slet ikke ved, at de kan få deres høreapparat helt eller delvist betalt.

Det vidner om at danske hørehæmmede umiddelbart er I tvivl om de tilskudsregler, der er gældende til køb af høreapparater.

I undersøgelsen angiver næsten halvdelen (48 %), at de ikke ved, om de kan få tilskud, mens hver sjette (16 %) er overbevist om, at de ikke kan få tilskud. Blandt de personer med størst hørenedsættelse, som ikke har høreapparat, angiver en ud af tre (31 %), at en af grundene til, at de ikke har høreapparat er, at de ikke har råd til at anskaffe sig et.

Får man sit høreapparat gennem det offentlige skal man ikke betale for det, men hvis man får det gennem en privat klinik er der egenbetaling og derudover kan man få et tilskud. Folketinget vedtog sidste år at reducere tilskuddet til høreapparater, der udleveres på private klinikker. Det betyder, at hvor man tidligere fik 5.607 kr. pr. øre, nu kun kan få 4.000 kr. for behandling på første øre og indtil 2.350 kr. på andet øre.

Kilde: Eurotrak undersøgelsen

 

Undersøgelsen er offentliggjort i 2013 og er udført af det schweiziske analytikere Anovum på vegne af Ehima , The European Hearing Instrument Manufacturers Association . Omkring 14.000 mennesker var involveret i undersøgelsen i Danmark . De blev spurgt om deres hørelse og brug af høreapparater.