december 27, 2011

TV 2 live-tekster valgprogrammer

Share

TV 2 live-tekster valgprogrammer

Tv-stationen TV 2 tager nu til genmæle overfor Landsforeningen for Bedre Hørelse (LBH). Foreningen har tidligere kritiseret både TV 2 og Danmarks Radio for, ikke at live-tekste valgprogrammerne sådan som de har forpligtet sig til i public service-aftalerne.

"Når repræsentanter for døve og hørehæmmedes organisationer kritiserer TV 2 for ikke at leve op til sine forpligtelser, er det lodret forkert. Tværtimod har TV 2 brugt betydelige ressourcer for at kunne levere bedst mulig tekstning hurtigere end krævet," siger redaktionschef Hans Peter Blicher fra TV 2 Nyhederne.

Kanalen live-tekstede vælgermødet i Horsens den 27. januar, og vil også sørge for live-tekstning af duellen mellem Anders Fogh Rasmussen og Mogens Lykketoft fredag d. 4. februar, afslutningsdebatten den 7. februar og selve valgaftenen 8. februar.

Når TV 2 tekster live, ligger teksterne på kanalens tekst-tv side 333 i forkortet form og med en mindre forsinkelse.

"Vi ved på den respons vi får, at systemet er til glæde og gavn for hørehæmmede, selv om den menneskelige faktor betyder visse begrænsninger og uundgåelige trykfejl," siger Hans Peter Blicher.

Danmarks Radio live-tekster for øjeblikket ikke valgprogrammerne på trods af henvendelser fra LBH.