december 27, 2011

Træf for unge med høreproblemer

Share

Træf for unge med høreproblemer

Fra 30. august til 2. september mødes 35 unge med høreproblemer i Kerteminde. Blandt gæsterne er landstræner Morten Olsen og ex-gasser Franz Beckerlee.

Ungdomslejren (UL 2007) er et helt nyt initiativ, der er rettet mod unge mellem 18 og 35 år medhøretab.
Formålet er at give de unge ny viden og inspiration – fx i form af tips til, hvordan man klarer særlige udfordringer på arbejdsmarkedet eller i forbindelse med uddannelse.

En rapport udgivet af Center for Ungdomsforskning viser, at mange unge med høreproblemer oplever en højere grad af isolation end deres jævnaldrende. Tanken er derfor, at lejren skal skabe rammen om et uformelt rum, hvor de unge kan udveksle erfaringer og skabe nye sociale netværk.

”Ingen tænker på, at der hver eneste dag skal bruges en masse ekstra energi, hvis man hører dårligt,” siger en af hovedkræfterne bag lejren, musiker og forfatter Lotte Rømer.
”Det er aldrig sjovt at være anderledes, så der skal noget fest og farver ind over - og der skal brydes grænser. Derfor UL 2007, hvor vi byder på fællesskab, viden og inspiration til at få mere knald på livskvaliteten,” siger hun.

Lejren byder derfor også på masser af udendørs aktiviteter - f.eks. stunt og vandski - der forhåbentlig vil ryste deltagerne sammen og give dem nogle nye og anderledes oplevelser med hjem.

  • Man kan da godt være sammen om det - interview med Trine Malig Pedersen