december 27, 2011

Trådløst tilbehør gør høreapparater trendy

Share

Efterhånden som trådløst til tilbehør til mobiltelefoner med bl.a. Bluetooth bliver mere og mere almindeligt, bliver det mindre stigmatiserende at bruge høreapparat. Det bliver nemmere at blive ’en i mængden’ af mennesker med elektronik i ørerne.

Det trådløse Bluetooth-system (opkaldt efter Harald Blåtand, der efter sigende skulle have været en dygtig kommunikator) og mindre og mere smarte høreapparater, vil med tiden fjerne den stigmatisering, som nogen føler ved at være høreapparatbrugere.

Når man konstant ser folk med trådløse headset til mobiltelefoner i ørerne, unge med hovedtelefoner og ørepropper, skiller man sig ikke længere ud fra mængden, hvis man har et høreapparat på. Det skriver den amerikanske avis The Chicago Tribune.

Det, der tidligere ofte har holdt især yngre mennesker med høretab fra at erkende dereshøreproblemer eller bruge høreapparater, har været angsten for, uretfærdigt at blive opfattet som gammel eller dum.

Det stigma er dog ved at være elimineret nu. Der er ikke de samme negative associationer ved ørepropper og trådløse headset. Tværtimod symboliserer de at man er med på noderne og i front med hensyn til den teknologiske udvikling.

Kilde: www.hear-it.org