december 22, 2011

Tinnitusbehandling med fyrrebark

Share

Tinnitusbehandling med fyrrebark

Nye forsøg med bark fra franske fyrretræer har haft en vis effekt på behandlingen af tinnitus.

Det er forskere ved Chieti-Pescara universitetet i Italien, der har gennemført forsøgene med ekstrakt fra fyrretræsbark som behandling mod tinnitus. Ekstrakten er rig på antioxidanter og hjælper på blodgennemstrømningen idet indre øre, hvilket kan have en gavnlig effekt på tinnitus.

”Nedsat blodgennemstrømning i det indre øre er en almindelig årsag til tinnitus,” siger doktor Gianni Belcaro, der er den ledende forsker bag undersøgelsen. ”Der er ikke mange måder at behandle tilstanden på, og med denne undersøgelse fik vi mulighed for at undersøge mulighederne for en naturlig lindring af tinnitus.”

Doktor Belcaro sammenlignede tinnitusen hos to grupper patienter; en gruppe, der modtog fyrretræsekstrakten Pycnogenol og en, der ikke modtog behandling. Den gruppe, der modtog stoffet, oplevede en væsentligt forbedret blodgennemstrømning i det indre øre.

En del af patienterne, der fik Pycnogenol, modtog 100 mg pr. dag, mens resten fik 150 mg pr. dag.

Forskerne kunne notere, at tinnitussymptomerne blev dæmpet hos 41 procent af forsøgsdeltagerne, der fik 100 mg om dagen, mens hele 63 procent af deltagerne, der modtog 150 mg om dagen, fik dæmpet symptomerne væsentligt.

”Undersøgelsen viser klart Pycnogenols gavnlige effekti på blodgennemstrømningen i det indre øre, hvilket kan lindre tinnitus,” siger doktor Belcaro.

Kilde: www.naturalnews.com, 14/10/2010