december 22, 2011

Tinnitus udbredt blandt ældre i u-lande

Share

Tinnitus udbredt blandt ældre i u-lande

Tinnitus er en udbredt lidelse blandt ældre. Det viser en ny undersøgelse fra Nigeria.

Jo ældre man er, desto større er den statistiske sandsynlighed for at lide af tinnitus. Det er viser en undersøgelse blandt 1.300 nigerianere i alderen 65 år og opefter.

Forskerne bag undersøgelsen fandt, at der var en væsentlig forskel på den yngste del af gruppen (de 65 – 69-årige). Her led kun 6,5 procent af tinnitus, mens det tilsvarende tal for personerne, der var 80 år eller ældre, var hele 41,9 procent.

”Vores resultater er interessante, når man ser på de overordnede konsekvenser for sundheden i en stadig ældre befolkning,” siger Akeem Olawale Lasisi, der står bag undersøgelsen. ”Især hvis man ser på, hvor hurtigt andelen af ældre medborgere i udviklingslandene vokser.”

På trods af sin store udbredelse og de alvorlige medfølgende konsekvenser for livskvaliteten, findes der kun meget få undersøgelser af tinnitus i Afrika syd for Sahara.
Her er adgangen til sundhedstjenester meget sparsom, og sygdomme, der under normale omstændigheder nemt ville kunne behandles, kan udvikle sig til kroniske tilstande, der kan medføre tinnitus. Det kan blandt andet være betændelse i ørerne eller andet, der påvirkerdet Eustakiske rør eller balancen i det indre øre.

Kilde: www.medicalnewstoday.com, 11/10/2010

  • Læs mere om undersøgelsen her.