december 07, 2011

Tinnitus påvirker hverdagen

Share

Næsten tre ud af fire med tinnitus er påvirket af lidelsen hver dag. Det viser en ny undersøgelse fra Hear-It.

Det verdensomspændende sammenslutning af brugerforeninger og høreapparatproducenter, Hear-It, har gennemført en brugerundersøgelse blandt sine læsere på hjemmesiden www.hear-it.org for at finde ud af i hvor høj gradtinnitus påvirkede deres hverdag.

Resultatet var nedslående, men ikke overraskende. Flere end 70 procent af deltagerne i undersøgelsen, som led af tinnitus, skrev, at det påvirkede deres dagligdag på en negativ måde.
For mere end halvdelen betyder suse- eller ringelydene, at deres nattesøvn bliver forstyrret.

I undersøgelsen blev deltagerne også bedt om at svare på, om de havde andrehøreproblemer. 64 procent havde ethøretab, mens næsten hver fjerde ikke havde nedsat hørelse.

Af de, der havde nedsat hørelse, er det kun halvdelen, der benytter ethøreapparat. Og af dem mener halvdelen, at apparaterne har en gavnlig effekt på tinnitusen.

”Der er adskillige videnskabelige undersøgelser der viser, at høreapparater kan gøre en stor forskel i dagligdagen for mennesker med høretab. Det gælder også, hvis man har høretab og tinnitus. Det bekræfter vores online-undersøgelse,” siger Kim Ruberg, der er generalsekretær for Hear-It AISBL.

Næsten hver tredje deltager i undersøgelsen havde lidt af tinnitus i mere end 10 år.

330 personer fra hele verden deltog i spørgeskemaundersøgelsen, der fandt sted fra august til september 2011.