december 07, 2011

Tinnitus kortlagt i hjernen

Share

Tinnitus kortlagt i hjernen

Australske forskere kortlægger de områder i hjernen, der er ansvarlige for tinnitus. Målet er at udvikle medicin, der kan behandle tilstanden.

Selv om der er blevet forsket meget i tinnitus og årsagerne til tinnitus over de senere år, har forskerne stadig en lang række ubesvarede spørgsmål.

Nu er nogle flere af dem blevet besvaret. Australske forskere har nemlig kunnet påvise i hvilken del af hjernen, de forandringer opstår, som fører til tinnitus.

I løbet af de seneste tre år, har forskerne ved University of Western Australia været i stand til at finde det præcise område i hjernen, hvor aktiviteten stiger, og de har udarbejdet en laboratoriemodel, der kan fremprovokere tinnitus samtidig med at hjerneaktiviteten bliver målt.

Forskningsleder Wilhelmina Mulder og hendes kolleger bag undersøgelsen mener, at den øgede aktivitet i hjernen er det, der bliver opfattet som tinnitus.

Ved at analysere yderligere på sammenhængen håber forskerne at kunne finde nye metoder til at lindre eller helt behandle fænomenet.

Kilde: www.healthjockey, 06/05/2011