december 27, 2011

Tinnitus i blodet

Share

Tinnitus i blodet

Tinnitus kan lyde på mange måder. Det er ikke altid en hyletone, hvæsen eller hvid støj. Nogle har i stedet dunkende lyde i øret i samme rytme som deres eget hjerteslag.

Mennesker, der lider af pulserende tinnitus hører næsten altid deres egen puls. Det er en fornemmelse de fleste kender, hvis man har anstrengt sig meget – fx i forbindelse med sport. Man kan kortvarigt mærke hjertet slå helt oppe i ørerne. For nogen holder lyden aldrig op.

Der kan være mange forklaringer på, hvorfor den pulserende tinnitus opstår. Det kan skyldes små forandringer i blodomløbet eller forsnævringer i blodårerne nær øret. I andre tilfælde kan pulslyden skyldes, at de, der rammes af den, simpelthen er mere opmærksomme på lydene i deres krop end andre.

Hvis man lider af vedvarende pulserende tinnitus, bør man søge læge. I meget sjældne tilfælde kan lydene være symptom på alvorlig sygdom.

Som med andre former for tinnitus er det muligt at lære at leve med pulserende tinnitus gennem forskellige former for rådgivning og behandling.

Kilde: www.hear-it.org