december 09, 2013

Tinnitus generer personer med en følsom karakter

Share

Mennesker, der er ensomme, bekymrede, ængstelige eller oplever humørsvingninger, er mere tilbøjelige end andre til at finde deres tinnitus generende. Det er resultatet af en engelsk undersøgelse.

Forskningen, der ledes af akademikere på National Institute for Health Research (NIHR) Nottingham Hearing Biomedical Research Unit i England, har fundet, at de, der havde ovenstående karakteristika var mere tilbøjelige til at karakterisere deres tinnitus som værende generende .

Resultaterne indikerer, at dem med en mere følsom karakter kan være mindre i stand til at lære at leve med de symptomer, deres høretab giver. Forskerne konkluderer, at mennesker med neurotiske tendenser er mere tilbøjelige til at blive generet af deres tinnitus.

Personlighedsfaktorer er vigtige

Dr. Abby McCormack , der ledede undersøgelsen, siger: "Det er sandsynligt, at personlige faktorer spiller en vigtig rolle i opfattelsen og forvaltning af tinnitus, muligvis ved at påvirke tendensen til at være klar over det. Derfor bør behandlingen skræddersys til den enkelte personlighedstype for at hjælpe folk til at lære at leve med deres tilstand."

Det er dog ikke alle, der berøres af tinnitus der oplever den samme mængde af nød , og der er ting, der tyder på , at opfattelsen af sværhedsgraden af tinnitus er tæt knyttet til en patients personlighedstræk og den måde, hvorpå de håndterer deres tilstand.

Undersøgelsen havde til formål at indsamle information om, hvor almindelig tinnitus er blandt den britiske befolkning. Samtidig skulle den undersøge sammenhængen mellem opfattelsen af dens sværhedsgrad og tendensen til at opleve negative eller pinefulde følelser.

Kvinder fandt det mere besværligt

Resultaterne viste, at tinnitus berørte omkring 16% af deltagerne og var mere udbredt hos mænd end hos kvinder. Mens mænd var mere tilbøjelige til at opleve tinnitus, var kvinder mere tilbøjelige til at finde det generend, konkluderer undersøgelsen. Undersøgelsen fandt ligeledes at mennesker, der var mere tilbøjelige til at blive neurotiske var mere tilbøjelige til at blive bedrøvet over deres tinnitus.

Ensomhed var den mest betydningsfulde faktor, der var forbundet med generende tinnitus. En årsag hertil kan være, at mange syge trækker sig tilbage fra sociale situationer og erfaringer viser, at de kan føle sig isoleret.

Undersøgelsen anvendte oplysninger indsamlet fra mere end 500.000 personer i alderen 40 og 69 år og er gennemført i årene 2006 og 2010 som en del af den britiske Biobank. Denne blev etableret som en ressource for studiet af genetiske, miljømæssige og livsstilssygdomme som årsager til almindelige sygdomme.

Kilde: www.hear-it.org