Tilskud til høreapparater bliver sat ned

Share

Tilskuddet til at købe høreapparater hos private forhandlere bliver sat ned med 10 procent. Det er en del af regeringens genopretningsplan.

Den økonomiske spareplan, som regeringspartierne blev enige med Dansk Folkeparti om i går, kommer til at ramme tilskuddet tilhøreapparater, der bliver købt hos enprivat forhandler.

Som det er i dag, kan man få et tilskud på 6.230,- kr. pr. høreapparat, hvis man køber det hos en privat forhandler, men det tal skal ifølge aftalen sænkes med 10 procent til 5.607,- kr. Det beløb skal fastfryses frem til 2013.

Nedsættelsen vil ifølge aftaleteksten skaffe staten 158 millioner kroner over de næste tre år.

Høreforeningens formand, Søren Dalmark, frygter at besparelsen kommer til at betyde endnu længereventetider på deoffentlige høreklinikker.

”I forvejen er ventelisterne alt for lange og det er aldeles uholdbart, hvis de bliver endnu længere. Det er vigtigt, at Danmark ikke udhuler den offentlige høreomsorg. Allerede nu er der mennesker, der venter i årevis på at få høreapparater ved det offentlige. Når tilskuddet til privat køb bliver mindre, er der en stor risiko for, at køen i det offentlige bliver endnu længere,” siger han.

  • Læs aftaleteksten på Finansministeriets hjemmeside her.