april 18, 2012

Teleslynge i FN-byen

Share

Teleslynge i FN-byen

Den kommende FN-by i København bliver udstyret med høretekniske hjælpemidler, så mennesker med høreproblemer kan deltage i møderne.

 

Byggeriet af den nye FN-by i København har været udsat for en del kritik, fordi der tidligere ikke har været udsigt til, at bygningerne ville blive udstyret med teleslyngeanlæg, fordi bygningerne ikke ville være åbne for offentligheden.

Dermed ville FN dog komme til at overtræde sine egne konventioner, og det har fået Udenrigsministeriet til at kræve af bygherren By & Havn I/S, at der bliver installeret teleslyngeanlæg.
Udenrigsministeriet lejer bygningerne af By & Havn I/S og stiller dem derefter til rådighed for FN.

Bygningerne i København kommer til at huse seks FN-organisationer – bl.a. Unicef og Verdenssundhedsorganisationen WHO.

”Det er forrykt, at det skal være en sådan kamp, men jeg er selvfølgelig glad på de hørehæmmedes vegne, at de nu kan deltage i møder i FN-regi. Det er vigtigt at gøre opmærksom på et skjult handicap som dette og vise, hvad man kan gøre for at afhjælpe det. Der er alt for mange, der bliver overset, fordi de ikke har et synligt handicap, og det er vigtigt at kæmpe deres kamp,” siger Carsten Hussing, der er formand for Høreforeningens hjælpemiddel-og tilgængelighedsudvalg.

Kilde: www.kristeligt-dagblad.dk, 17/04/2012