Telefoner

Share

Telefoner

Afhængigt af høretabet kan personer med høreproblemer bruge en almindelig telefon, hvis samtalen foregår i rolige omgivelser og der bliver talt tydeligt. Ellers må man bruge telefonens medhør eller høreapparatets telespole.

Forstærkertelefon
Nogle telefoner leveres med regulerbar forstærkning af lyden i både hørerøret og ved medhør.

Telefon med indbygget telespole
er en stor hjælp, hvis man har telespole i høreapparatet. Lyden overføres fra telefonens indbyggede telespole til høreapparatets telespole.

Telefonadapter
bruges ved telefonering fra telefoner, som ikke har indbygget telespole. Adapteren anbringes på telefonens hørerør, hvorfra den transmitterer lyden til høreapparatets telespole. Adapteren fås i en lille, handy model, som er nem at kan have med sig.

Mobiltelefoner
Nogle mobiltelefoner kan som ekstra udstyr forsynes med en teleslynge.

Skrivetelefon
Personer med svære høretab og døve kan få bevilget en skrivetelefon. Skrivetelefonen er enten en selvstændig telefon med et tastatur, eller en computer med et særligt skrivetelefon-program. Fra skrivetelefonen kan man ringe til andre skrivetelefoner, eller man kan kommunikere med hørende via Formidlingscentralen, hvor samtalen af en telefonist bliver læst op for den hørende og skrevet til skrivetelefonen. Man kan på den måde kommunikere med en skrivetelefon fra en almindelig telefon. Formidlingscentralen har telefonnummer 70 11 44 11 og er åben døgnet rundt.
Fra 2011 bliver teksttelefonordningen erstattet med en internetbaseret løsning.
Læs mere påTDCs hjemmeside.