Tekster på valget - 3

Share

Dette er tredje indlæg i debatten om teksting af valgkampen. Læs første indlægher og andet indlægher.

Det er virkelig glædeligt, at Lottes Sider i disse dage bliver bombarderet med breve om tekstning af valgudsendelser! Nuvel, det er også lidt arbejdsomt, idet mange af jeg har valgt at sende jeres tilkendegivelse til mig i stedet for til DR.
Jeg har derfor tilladt mig at videresende jeres klager til DR. Og da valgprogrammerne jo ikke er helt slut endnu, kan I stadig nå at give jeres mening til kende! Men skriv eller mail direkte til DR. Det mest effektive er nok at sende et postkort eller lille brev - i den mængde af mails, som DR sikkert generelt får, er det nemmere at 'blive væk', hvorimod et postkort/brev er til at føle på.

Vi har her på siten ikke plads til at bringe alle jeres tilkendegivelser, men jeg iler videre med et par informerende breve:

Kære Lotte.
Jeg er - naturligvis - helt enig med dig og dine debattører. Det er trist, at DR har så lidt til overs for EU's krav om ligebehandling af handicappede herunder døve og hørehæmmede.
Vi har naturligvis ikke andet valg (apropos det sagen drejer sig om), end at følge valget på TV2. Men det har altså betydet og betyder fortsat, at vi bl.a. må undvære krydsilden efter præsentationsprogrammerne. OK så kan vi, hvis vi ikke er aktive midt på dagen, se dem dagen efter kl. 12.35 - med tekst.
Nej er du hørehæmmet så slå over på den anden kanal - TV2 forstås.
Med venlig hilsen
Ole MatthesenKære Lotte

Tak for dine sider på hoerelse.info, som jeg nu som pensionist er begyndt at besøge regelmæssigt. Jeg er fuldstændig enig omkring undertekster på debatten i valgkampen. Det var med stor undren, at vi fulgte indledningsdebatten med partilederne på DR - Hvor blev teksten af??
Jeg var spændt på den første krydsild med partierne, der måtte da være undertekster, men nej igen blev vi skuffet, det var som det plejede at være. Glad blev jeg, da jeg modtog brev fra vores landsformand om, at der var blevet sendt klage både fra ham og fra døves landsforbund med opfordring til at resten af valgkampen blev tekstet, men desværre har det tilsyneladende ingen effekt.

Jeg hører blandt dem, som har mailet til DR. Men jeg tror, at du har ret, vi får os af forskellige årsager ikke taget os sammen til at reagere ofte nok. Det er svært at få overskud når man har job og familie at passe. Jeg er godt nok så heldig denne gang, at jeg teoretisk set godt kunne se valgudsendelserne tekstede for hørehæmmede dagen efter, idet jeg har forladt arbejdsmarkedet for et lille års tid siden. Men for det første er det jo ikke sammen med familien og for det andet, har jeg skullet så meget, at det kun er blevet til få gange.
Til gengæld har jeg nu mulighed for at sende en mail og ikke bare lade det blive ved tanken, fordi jeg ikke orker det i øjeblikket, og det gør jeg så.

Med venlig hilsen
Mette Bang Jeppesen

Endnu engang - skønt at se, at så mange læser med på Lottes Sider og er aktive i debatten. Til jeres orientering har jeg i dag sendt en kommentar om den manglende tekstning til Politiken - men om det bliver bragt i avisen, er jeg jo desværre ikke herre over!

Mange hilsner
Lotte