januar 02, 2012

Teenagere med mp3-hørelse

Share

Teenagere med mp3-hørelse

Endnu en undersøgelse dokumenterer risikoen for høretab ved for høj musik i mp3-afspillere.

 

Hver fjerde teenager risikerer at pådrage sig et høretab på grund af for høj musik i mp3-afspilleren. Det viser en ny undersøgelse fra Israel.

”Om 10 eller 20 år er det for sent at opdage, at en hel generation af unge mennesker har fået høretab meget tidligere end normalt,” siger professor Chava Muchnik fra universitetet i Tel Aviv.

Hun står bag en undersøgelse af 289 teenagere, der har udfyldt spørgeskemaer om deres lyttevaner og har fået målt lydniveauet på deres mp3-afspillere.

Knap halvdelen af teenagerne brugte deres afspillere hver dag. Fyrre procent lyttede til musik en time om dagen, og hver femte lyttede mellem en og fire timer hver dag.

Langt de fleste mente selv, at de lyttede til musik med en moderat lydniveau.

I forsøget blev teenagerne placeret i et rum med baggrundsstøj og bedt om at lytte til populære popsange på deres mp3-afspillere og standard i-øret hovedtelefoner. De kunne indstille lydniveauet som de ville. Samtidig målte forskerne lyden fra hovedtelefonerne med små mikrofoner i deltagernes øregange.

Ud fra tallene, regnede forskerne belastningen ud til, hvad den ville svare til over en 8-timers arbejdsdag, hvor den anbefalede grænseværdi er maksimalt 85 dB for at undgå høreskader.

Flere end hver fjerde forsøgsdeltager lyttede til musik med en lydstyrke, der ville kunne give dem et høretab, hvis de lyttede i mere end en halv time.

Kilde: www.technewsdaily.com, 30/12/2011