oktober 31, 2013

Talende handsker laver tegnsprog om til tale

Share

Ukrainske elever har opfundet et sæt handsker, der kan omdanne tegnsprog til tale .

Et hold ukrainske studerende, der kalder sig Team QuadSquad , har opfundet et par handsker, de kalder "EnableTalk ", der kan oversætte tegn og bevægelser til tale ved hjælp af en tekst -til-tale motor. Handskerne er blandt andet udstyret med flexsensorer, touchsensorer, gyroskoper samt solceller til at øge batteriets levetid.

Der er en bred vifte af forskellige talte sprog i hele verden, og det samme er gældende for tegnsprog, der er unikt fra land til land.

Brugere af handskerne kan lære systemet nye bevægelser og ændre standardindstillinger, der allerede er programmeret i systemet. Via programmering kan handskerne justeres til de forskellige former for tegnsprog og sprog.

Gennem et integreret softwaresystem er det også muligt at bruge handskerne sammen med en Smartphone forbindelse via Bluetooth.

Imagine Cup

Team QuadSquad vandt Microsofts Imagine Cup 2012, der blev afholdt i Sydner, hvor førstepræmien var 25.000 dollars (ca. kr. 135.000).

Selvom pengene hjælper, anslår teamet selv, at de første startomkostninger vil være på  400.000 dollars (ca. kr. 2.150.000). Disse penge skal bruges til udvikling, test og markedsføring. Basisomkostningerne for hver handske er i øjeblikket omkring kr. 800, men det forventes, at dette vil falde, når handsken er helt færdigudviklet og kan masseproduceres.

Der er omkring 70 millioner døve mennesker verden over og handskerne kan hjælpe døve og personer, der ikke forstår tegnsprog til at kommunikere med hinanden.

Kilde: www.hear-it.org og www.forbes.com

  • Du kan se teamets præsentationsvideo til Microsoft Imagine Cup 2012 på youtube