Svimmelhed og synsforstyrrelser

Share

05/04/2004:
Hejsa

Jeg har igennem snart et års tid haft kortvarige anfald af svimmelhed...forleden var jeg hos ørelæge som mente at det måske kunne være positionssvimmelhed.
Mine spørgsmål går på, nu da det er forholdsvist nemt at diagnosticere, burde han så ikke være sikker på at det er det?? Under hans undersøgelse hvor jeg blev meget svimmel skulle han ser mig i øjnene..hvad kigger han efter?? Er det nødvendigt med flere behandlinger end den ene jeg fik?? Det er 1 uge siden og jeg har ikke fået det bedre.
På forhånd tak.

Mvh Betina

Jeg har lige et par tillægsspørgsmål.....er det normalt at det "flytter" sig...forstået på den måde, at første gang jeg blev behandlet var det venstre øre det var galt med og nu er det pludselig højre?? Alt tyder på at det er det der er galt med mig...jeg reagerer som jeg skal under hans behandling, men kan det være noget andet?? Jeg er lidt i tvivl pga at jeg også har nogle synsforstyrrelser og indimellem snurren i mine lillefingre??

Kære Betina.

Tak for dine spørgsmål.
Grunden til at din ørelæge kigger dig i øjnene er, at han kigger efter nystagmus, der er små, rykvise bevægelser af øjenæblerne.
Bevægelserne optræder enten spontant eller kan være fremprovokerede af skylning af ørerne med koldt eller varmt vand eller ved lejeændringer.

Nystagmus fremkaldes af nerveimpulser fra balanceorganet eller balancecentret i hjernen til øjnene. Når ørelægen sammenligner en provokation af balanceorganet med aflæsning af nystagmus i dine øjne, er det med til at danne grundlaget for diagnosen for din svimmelhed.

Nystagmus kan godt være årsag til dine synsforstyrrelser, men snurren i fingrene kender ligger desværre uden for vores lægefaglige område.

Vi håber du kan bruge svaret til noget. Ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Med venlig hilsen
hoerelse.info