september 17, 2013

Svejsere i stigende fare af høretab

Share

 

Vedvarende eksponering for svejserøg øger risikoen for høretab. Som en del af deres job er mange svejsere udsat for høje lyde, intens varme, blændende lys og vejrtrækning i potentielt farlige svejserøg.

Under disse arbejdsforhold har svejserøg vist sig at have en stor negativ indvirkning på hørelsen. Derudover kan udsættelse for visse kemikalier eller tungmetaller kombineret med kraftig støj forårsage endnu mere skade på hørelsen.

Lysbuesvejsning skaber de fleste dampe

Selv om enhver form for svejsning producerer røg producerer lysbuesvejsning det højeste niveau af dampe. Under denne proces, smeltes metaller og fusioneres som et resultat af høj varme, der kommer fra en elektrisk lysbue. På grund af  buens varme fordamper en del af metallet og det udledes i luften som dampe.

Dampe forårsager neurologiske skader

Senest har tilstedeværelsen af ​​mangan i svejserøg fanget mange forskeres opmærksomhed på grund af sin negative neurologiske virkninger.

Høje koncentrationer af mangan, som er et naturligt forekommende metal, der er nødvendig for sunde knogler og hud, siges at forårsage symptomer svarende til dem man får, hvis man har Parkinsons sygdom, dvs dårlig balance og rystelser. Desuden har dyreforsøg vist, at lave niveauer af mangan kan føre til permanente skader på hørenerven, fibre og celler i det indre øre.

Kilde: www.hear-it.org