december 22, 2011

Svært at sætte ord på høretab

Share

Sidste år gennemførte organisationen Hear-It en række spørgeskemaundersøgelser om høretab i dagligdagen. Et af de emner, der var i fokus, var hvordan man håndterer høreproblemer i familien.

Det er meget udbredt at have svært ved at komme i gang med at diskutere emnethøretab med venner og pårørende. Næsten halvdelen af deltagerne i undersøgelsen svarer, at de havde store problemer med at få hul på emnet.

Blandt de, der havde talt med venner og familie omhøreproblemer, havde 47 procent følt at det var et meget svært emne at tale om. I alt havde 85 procent af deltagerne i undersøgelsen talt med venner og familie om deres høretab.

”Det er aldrig nemt at skulle pege på problemer for dem, der er tæt på os – og for mennekser med høreproblemer, kan erkendelsen af høretabet være et meget stort skridt. Men at tale om problemerne er det bedste, man kan gøre,” siger Kim Ruberg, der er generalsekretær for Hear-It. At langt størstedelen af deltagerne i undersøgelsen rent faktisk havde diskuteret problemerne med deres pårørende, mener han er meget opmuntrende.

En tidligere undersøgelse fra Tyskland viser, at det i mange tilfælde er venner og familie der er afgørende for, at høretab bliver erkendt – og behandlet; fx medhøreapparater.

Læs mere om undersøgelsen på engelsk på Hear-Its hjemmesideher.

Kilde: www.hear-it.org