maj 08, 2014

Sund mad = sund hørelse?

Share

Resultaterne af en svensk viser, at et begrænset indtag af kalorier kan være en fordel hørelsen.

Talrige kost og retningslinjer er universelle. Med råd og forslag til, hvad man skal spise, hvad man ikke skal spise og de ​​gavnlige virkninger af en sund kost. Dette kan måske endda udvides til at gavne ens hørelse.

En svensk undersøgelse tyder på , at et begrænset kalorieindhold i maden, udover at have den virkning at bremse aldring, også kan være en fordel og værdifuld i forhold til aldersrelateret høretab.

Resultaterne af undersøgelsen, der blev foretaget på rotter viser, at kostbegrænsninger forsinker aldersrelaterede forringelser af det auditive system . Forskerne håber fortsat at undersøge årsagerne til aldersrelateret høretab og dermed undersøge mulighederne for at forsinke eller endda forhindre handicap i fremtiden.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev udført af forsker Paula Mannström og hendes team af forskere fra Institut for Neurovidenskab på Karolinska Institutet i Stockholm, Sverige. Undersøgelsen blev offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift "Experimental gerontology".

Tidligere undersøgelser har vist, at visse typer af ernæring kan beskytte mod høretab, blandt disse er folat, omega-3 og vitamin A.

 

Kilde: www.hear-it.org