december 29, 2011

Strid om batterier til høreapparater

Share

Europas millioner af høreapparatbrugere risikerer at komme i klemme i en politisk tovtrækning mellem EU Kommissionen og Europaparlamentet. Kampen står om et nyt direktiv, der kan komme til at forbyde alle nuværende typer høreapparatbatterier inden der er blevet udviklet nye batterityper.

En opdatering af den nuværende lov om batterier har længe været på tegnebrættet. EU kommissionen ønsker at gøre batteriproducenterne og de lokale myndigheder i hvert land ansvarlige for at indsamle og genbruge brugte batterier.
Europaparlamentet vil gerne gå meget længere. Det er kommet med ikke færre end 87 tilføjelser til kommissionens forslag. Herunder et forslag om at forbyde bly og andre tungmetaller i batterier - hermed vil den eneste nuværende type høreapparatbatteri med et slag være gjort ulovlig.

Forslaget har affødt kraftige reaktioner hos både den europæiske og internationale forening for personer med høreproblemer, EFHOH og IFHOH. Foreningerne lover at gøre deres ypperste for at bidrage til at indsamle og genbruge brugte batterier.

I en fælles udtalelse siger foreningerne blandt andet, at: "Vi støtter på det kraftigste batteriproducenternes anstrengelser for at reducere bly og tungmetaller i batterier. Men det bør ikke føre til dårligere batterier til høreapparater. Det vil være en katastrofe for millioner af forbrugere med høreproblemer."

Kilde: www.hear-it.org