december 27, 2011

Store støjproblemer i Madrid

Share

Store støjproblemer i Madrid

Trods store bøder og omfattende indgreb for at begrænse støjen i den spanske hovedstad, er der stadig store problemer. Fire af byens seks millioner indbyggere bliver hver dag udsat for alt for megen støj.

Næsten 67 procent af indbyggerne i Madrid bliver hver dag udsat for støjpåvirkninger, der ligger over EUs støjgrænse. Påvirkningen kan føre til høretab
og have en lang række andre konsekvenser for helbredet; bl.a. søvnforstyrrelser, hovedpine, træthed og sågar hjerteproblemer.

Den voldsomme støj i byen blev afsløret i en omfattende undersøgelse, hvor støjniveauet blev målt i 30 områder i byen.

I dagtimerne overskred 97 procent af områderne en støjgrænse på 55dB - det er den grænse, Verdenssundhedsorganisationen WHO har sat som den maksimale belastning om dagen. Om natten bør støjen ikke overskride 45 dB, men det gjorde den i alle de målte områder.

Undersøgelsen bekræfter dermed, at Madrid med sin støj er direkte sundhedsskadelig for indbyggerne – og at det er en af de mest støjende byer i Europa.

Og det er ikke kun ude på gaden at problemerne findes. Mange madrilenere har svært ved at finde ro i deres egne hjem. Mere end hver tredje bygning er støjplaget, og de primære syndere er biler, fly og bygningsarbejde.

Kilde: www.hear-it.org