december 27, 2011

Stor forskel i ventetid hos ørelæger

Share

Skal man en tur til ørelægen, kan det være en god ide at undersøge ventetiderne hos forskellige læger. Selv indenfor samme geografiske område, kan der være meget store forskelle på, hvor længe man skal vente på at komme til.

Hvis man skal en tur til ørelægen, kan det ikke altid ske fra den ene dag til den anden. Landets øre-næse-halsspecialister har nemlig travlt, og en ventetid på to til fire uger på at kunne komme til undersøgelse er ikke unormalt.
Men selv i samme by som man kan risikere at skulle vente flere måneder på at komme til undersøgelse, kan man – ved at vælge en anden læge – komme til indenfor en uge.

I modsætning til andre speciallæger, skal man ikke have en henvisning fra sin praktiserende læge for at komme til konsultation hos en øre-næse-halslæge. Alle kan ringe og få en tid, og det kan være en af årsagerne til de varierende ventelister.

”Hvis en læge har et rigtig godt ry blandt børnefamilier, er det klart, at ventelisterne her vil være meget længere end hos en læge, hvis ry måske er mindre godt,” siger formanden for øre-næse-halslægernes fagforening DØNH, Mikkel Holmelund.

En klinik i Århus oplyser, at deres ventetid på næsten tre måneder primært skyldes, at de står øverst i telefonbogen.

I modsætning til andre speciallæger, har øre-næse-halslæger en forpligtelse til at tage akutte patienter. Har man et akut problem, kan man derfor altid komme til samme dag eller dagen efter.

Kilde. Politiken, 8. september 2007