december 27, 2011

Støjugen starter i dag

Share

Den årlige europæiske arbejdsmiljøuge starter i dag. Årets tema er problemer medstøj på arbejdspladserne.

I forbindelse med kampagnen ”STOP STØJEN”, der starter i dag, er der happenings forskellige steder i landet. Blandt andet i København, hvor man kan besøge Noise City på Kgs. Nytorv.

Noise City er en ’mobil by’, hvor besøgende har mulighed for at få præsenteret nogle af problemstillingerne omkring støj på arbejdspladsen på en lettilgængelig måde. Byen indeholder en højtalerpark, en markedsplads med telte, en livescene og en billed- og lydkatedral. I billede- og lydkatedralen er der skærme og surroundlyd med eksempler på, hvordan stilhed og støj påvirker vores sanser og på længere sigt vores hørelse. Publikum kommer igennem en 8-10 minutters rejse i lyd og billeder - fx en sagte lyd af rislende vand, der udvikler sig til et brusende hav. En motorsav i det fjerne kommer nærmere og nærmere, så det til sidst føles, som om motorsaven befinder sig inde i katedralen.
Herudover er der eksempler fra åbne kontorlandskaber, børnehaver, tungere industri og værksteder.

Teltet indeholder bl.a. en videobar, hvor det er muligt af få en snak med de faglige organisationer og enkelte firmaer om støj og støjbekæmpelse, og hvor også Arbejdstilsynet vil være til stede.

Arbejdstilsynets direktør Jens Jensen indvier Noise City klokken 14. Herefter er der bl.a. akustiske koncerter med Henrik Strube, Tamra Rosannes og Christian Sievert.

I løbet af ugen er der en række foredrag og konferencer hos arbejdstilsynet i København, Kolding, Ringsted og Hadsten.

Der er gratis adgang til alle arrangementerne.

  • Læs mere påArbejdstilsynets hjemmeside