december 23, 2011

Støjforbud mod larmende julesange

Share

Det engelske stormagasin Debenhams har fået besked på at slukke for julemusikken på grund af støjforurening.

Det er stormagasinets traditionsrige juleudstilling i Londons kendte shoppinggade Oxford Street, der skal have slukket for lyden. Det har byrådet i Westminster Council besluttet.

Debenhams har gennem flere årtier hver jul lavet storslåede vinduesdekorationer med nisser, julemænd, rensdyr, snemænd og høj julemusik. Det tiltrækker normalt tusindvis af tilskuere og potentielle købere og koster Debenhams i omegnen af en million kroner.

Men nu skal det altså være slut med christmas carols som Jingle Bells og Silent Night for juleshopperne. Byrådet har nemlig sat en stopper for musikken.
Selv om Debenhams har tilbudt at skrue ned, så musikken kun kan høres hvis man står helt op ad vinduet, fastholder byrådet nemlig at den skal slukkes helt.

”Hvis vi bare lod alle butikker blæse deres favoritmusik og reklamespots ud på gaden ville det jo blive fuldstændig uudholdeligt,” siger Daniel Astaire fra Westminsters byråd.

Hos Debenhams er man selvsagt fortørnede over forbuddet.
”Jeg kunne forstå det, hvis vi bragede løs med høj musik,” siger en ansat, der ønsker at være anonym. ”Men det her drejer sig jo om meget blid, meget stille, meget diskret musik, der er komponeret til glæde for de børn, der ser på udstillingen.”

”Det er tydeligt at Scrooge (den julehadende hovedperson i Dickens ’Et Juleeventyr’) lever og har det godt som medlem af Westminsters byråd,” fortsætter han.

Officielt siger en talsmand fra Debenhams at man bare ønskede at sprede julestemning i Oxford Street.

Kilde: www.telegraph.co.uk 19/11/2008