december 23, 2011

Støjende salmesangere forvist fra indkøbscenter

Share

Støjende salmesangere forvist fra indkøbscenter

Julen 2008 vil blive husket som højtiden, hvor hensynet til hørelsen vejede tungere end julestemningen. I Skotland har en gruppe julesalmesangere fået forbud mod at synge i det lokale indkøbscenter.

Det er ikke mere end et par uger siden, vi her på hoerelse.info kunne bringe historien om, hvordan den traditionsrige juleudstilling i et stormagasin London var blevet lukket af myndighederne på grund af for voldsomstøj.

Nu er briterne igen gået til kamp mod larmende julestemning, der generer de handlende. Denne gang drejer det sig om de såkaldte Carol singers - julesalmesangere – der traditionen tro sang julen ind i et stort indkøbscenter i den skotske by Inverness. Det er slut nu.

Sangerne, der samlede penge ind til velgørenhed, har nemlig fået forbud mod at synge i centeret i den allermest hektiske periode fra klokken 12 til 14 efter støjklager fra både forretningsdrivende og handlende.

Tidligere har indkøbscenteret lagt lokaler til en såkaldt ”Carolthon” – en slags julesalmemarathon, hvor op til 80 sangere har deltaget i den daglange julemusikafsyngning.

En talsmand for indkøbscenteret beklager at de har været nødt til at forbyde julesangene, men henviser til den aktuelle finansielle krise, som han mener, gør det ekstra nødvendigt at tage hensyn til de forretningsdrivende og deres kunders ører.

Kilde: www.dailyrecord.co.uk 18/12/2008