december 07, 2011

Støjende arbejde giver dårligere søvn

Share

Undersøgelse viser at personer, der arbejder i støjende omgivelser, sover dårligere.

En ny undersøgelse fra Israel viser, at personer, der har fåethøreproblemer på grund af støjende arbejde, sover dårligere om natten end andre.

Det er forskere ved Ben Gurion-universitetet, der har undersøgt en række medarbejdere ved den samme virksomhed. En del af de ansatte havde fået ethøretab.

Ikke overraskende viste det sig, at der, havde et høretab, hver dag var udsat for merestøj og i længere perioder end de, der ikke havde et høretab.

Blandt de, der havde fået enstøjskade, havde 51 procenttinnitus, mens det kun var 14 procent blandt de, der havde normalhørelse.

Selv om tinnitus blev angivet som den væsentligste årsag til søvnproblemerne, får den nedsatte hørelse hos den del af de ansatte, der dagligt blev udsat for høj støj, også skylden for en række tilfælde af søvnløshed – uanset de ansattes alder og hvor mange år de har været udsat for støj.

De typiske søvnproblemer var derudover vanskeligheder med at falde i søvn, for tidlig opvågnen, træthed om dagen, tendens til at falde i søvn i dagtimerne, snorken og urolig søvn.

”Undersøgelsen af en gruppe mennesker, der har været udsat for samme type støj på den samme virksomhed sætter os i stand til at sammenligne søvnkvaliteten blandt to grupper, der kun adskiller sig på evnen til at høre,” siger Tsafnat Test, der var ansvarlig for undersøgelsen.

I undersøgelsen deltog 298 deltagere – alle mænd. 99 havde høreproblemer, mens 199 havde normal hørelse.

Kilde: www.sify.com, 26/01/2011