december 22, 2011

Støj øger risikoen for hjerteanfald

Share

Støj øger risikoen for hjerteanfald

Ny undersøgelse viser, at støj giver en dramatisk forøget risiko for hjerteanfald.

Forskere fra University af British Columbia i Vancouver, Canada, har opdaget, at personer, der arbejder i meget støjende omgivelser, har dobbelt så høj risiko for et hjerteanfald end andre.

Ifølge den ledende forsker, Wen Qi Gan, er risikoen størst for arbejdere under 50 – og især, hvis de samtidig er rygere.

”Mange mennesker tror, at hjerteanfald er noget, der sker for den ældre del af befolkningen, men sådan forholder det sig ikke,” siger Gan. ”Ifølge vores undersøgelse er det yngre medarbejdere under 50 år, der er mest udsatte for skadevirkningerne af arbejdsstøjen. For dem er risikoen tre til fire gange større for et hjerteanfald end for mennesker, der ikke arbejder i støj.”

I forbindelse med undersøgelsen gennemgik Gan sammen med sit forskerhold resultaterne fra knap seks et halvt tusind amerikanere, der deltager i en landsdækkende sundheds- og fødevareundersøgelse. Gan bed desuden mærke i, at det ikke gør den store forskel i forhold til hjerteproblemerne, om man brugerhøreværn eller ej.

Kilde: www.rttnews.com, 08/10/2010