Støj fra værtshuse

Share

2/7/2003:

Hej hoerelse.info

Jeg er genbo til en lille beværtning, hvilket giver mig en smule problemer med at sove om natten. Det er blevet forsøgt med øre propper og lignende, hvilket egentlig virker ok, men ikke er særlig behageligt i længden.

Værtshuset spiller rimelig højt musik og har nartuligvis i forbindelse med dette en livlig dialog. Normalt foregår al aktivitet med åbne døre og vinduer, hvilket ikke er med til at dæmpe støj niveauet, ligesom værtshuset sjældent lukker før kl. 02.00 på søndage og hverdage og gerne 04.00 eller senere på fredage og lørdage.

Mit spørgsmål lyder så, hvad er reglerne omkring støj fra beværtninger, er det mit eget problem eller kan jeg bede dem lukke døre og vinduer efter et bestemt klokkeslet?

Værtshuset ligger midt i en mindre by, hvorfor der er bebyggelse tæt på beværtningen.

Jeg har været rund på Internettet men har desværre ikke fundet svar på spørgsmålet. Hvis I ikke er istand til at besvare ovenstående, kan i måske være behjælplig med at fortælle mig, hvor jeg kan få svar.

På forhånd tak.

Med Venlig Hilsen
Bo Porsborg Kristensen

Kære Bo Porsborg Kristensen

Beværtninger er at betragte som en hvilken som helst anden virksomhed - og det er ikke ualmindeligt at diskoteker, beværtninger o. lign. bliver pålagt at lukke døre og vinduer.

Du skal tage kontakt til din kommunes tekniske forvaltning. Det er ikke sikkert at det er dem, der tager sig af støjsager - men de kan i så fald henvise dig til den rigtige instans (muligvis miljøcentret i Hadsten).

Du kan finde informationer om støj påMiljøstyrelsens hjemmeside.


Ved støj fra folk der står udenfor beværtningen, er det politiet der skal kontaktes.

Vi håber du kan bruge svaret. Ellers er du meget velkommen til at kontakte os igen.

Med venlig hilsen
hoerelse.info