december 29, 2011

Stjerner med høreproblemer

Share

Det er ikke kun danske musikere som Henrik Strube, Svend Gaul og Lotte Rømer, der åbent står ved deres høreproblemer. Også internationale musik- og filmstjerner står nu frem og fortæller om deres problemer.

Sangerinden og skuespilleren Barbara Streisand har lidt af tinnitus siden hun var syv. I følge den engelske avis The Independent, giver divaen tinnitusen en del af skylden for sit berygtede temperament. Tinnitusen forstyrrer hende søvn og påvirker til tider også hendes balanceevne.

Sangeren og trommeslageren Phil Collins har besluttet, at han ikke længere vil turnere på grund af det høretab, han har pådraget sig. Fremover vil han kun optræde live ved særlige lejligheder, for ikke at miste mere hørelse på sit beskadigede venstre øre.

Forsangeren i U2, Bono, hører også til de rockmusikere, der lider af tinnitus og hørenedsættelse. Det gør også Sting, Pete Townshend, Eric Clapton, Jeff Beck, Cher og Engelbert Humberdinck og skuespillerne Steve Martin, Sylvester Stallone, William Shatner og Burt Reynolds.

Kilde: hear-it.org mfl.