december 27, 2011

Spillesteder skal skrue ned

Share

Spillesteder skal skrue ned

Fra februar 2008 skal alle landets spillesteder overholde samme støjgrænse, som gælder i industrien; max 85 dB. Støjgrænsen gælder i hele EU – men de danske spillesteder stritter imod.

Man kan ikke lovgive om, hvor megetstøj man vil udsætte sig for i sin fritid, men man kan godt beskytte ansatte på spillesteder mod skadelig støj på samme måde som man beskytter ansatte i alle andre erhverv. Det synes at være tanken bag den nye regelharmonisering.

For øjeblikket er Kulturministeriet ved at udarbejde vejledninger til, hvad danske koncertsteder kan gøre for at leve op til de nye støjkrav, så musikken bliver dæmpet.

Jesper Nordahl fra foreningen spillesteder.dk mener at reglerne vil kunne betyde døden for en lang række rytmiske spillesteder.
”Det her er jo en lov lavet i forhold til industrien, så man kan beskytte ansatte mod larm fra maskiner. Det er mig en gåde, at man har prøvet at overføre de regler til musikområdet, og det ligner en hovsa-fejl”, siger han. ”Langt de fleste rockorkestre spiller med mere end 85 dB, for at bas og trommer skal kunne høres. Så at vi skal spille så lavt, kan vi slet ikke bruge til noget. Hvis det skal føres ud i livet, kan vi lige så godt lukke alle spillestederne.”

Det menneskelige øre kan maksimalt holde til at blive udsat for 100 dB i én time om ugen. Støjen på diskoteker ligger i gennemsnit på omkring 110 dB.

Ifølge lovgivningen er ansatte forpligtet til at bruge egnedehøreværn, hvis støjen overstiger 85 dB.

Kilde: politiken.dk 30/08/2007

 

Hvad mener du?

5|0