december 27, 2011

Spanien fortsætter støjkamp

Share

Spanien fortsætter støjkamp

De spanske myndigheder fører en hård kamp mod støjforurening.
Denne sommer har bystyret i Barcelona startet en kampagne for at få skruet ned for larmen i nattelivet. Barer, natklubber, diskoteker og andre støjfaktorer i det katalanske natteliv bliver udsat for skærpet kontrol, og risikerer høje bøder for at støjforurene.

Overdreven larm fra diskoteker, natklubber og barer vil medføre at det pågældende etablissement bliver lukket af myndighederne. Samtidig kan de ansvarlige se frem til en bøde på mellem 3.000 og 60.000 Euro (mellem 22.000 og 450.000 kr.). Det fastslår Jordi Hereu, der er borgmester for sikkerhed og mobilitet i Barcelona.

Som præventiv foranstaltning indfører myndighederne et advarselssystem. Hvis en natklub, et spillested eller diskotek tre gange har støjet mere end reglerne tillader eller overtrådt åbningstiden, bliver stedet lukket med det samme.

Samtidig bliver der også sat hårdere ind overfor larmende motorcykler. Politiet er begyndt at stoppe motorcyklister og give dem bøder for støjforurening, hvis deres cykler larmer mere end nødvendigt. Motorcyklister, der med vilje støjer ved at gasse unødvendigt op, får på stedet en bøde, mens motorcykler, der larmer på grund af tekniske problemer, skal være repareret inden 10 dage for at undgå yderligere sanktioner.

Kampagnens mål er at gøre nattelivet i Barcelona mindre støjende og sætte fokus på de skadelige følgevirkninger af støj.

De nye regler trådte i kraft i Barcelona 1. juli i år.

Kilde:www.hear-it.org