december 29, 2011

Småbørn bør vente med vuggestuen

Share

Børn, der kommer tidligt i vuggestue, har forhøjet risiko for at få kroniske sygdomme som for eksempel mellemørebetændelse, der kan på virke hørelsen resten af livet.

På baggrund af en amerikansk undersøgelse, råder flere eksperter forældre til at holde børn ude af institutioner i starten af livet. "De bliver smittet med virus i massevis," siger professor, dr. med Hans Bisgaard fra Dansk Børneastmacenter på Amtssygehuset i Gentofte.

Han bakkes op af professor Jørn Olsen fra Center for Epidemiologisk Grundforskning. "Det bekymrende er primært infektionssygdomme, som kan stoppe børn i deres udvikling, hvis de forekommer hyppigt. Hvis barnets hørelse nedsættes af mellemørebetændelse, kan sprogudviklingen gå i stå. Eller barnet kan gå glip af udviklingstrin, hvis de ofte er syge."

Formanden for Pædagogernes Landsforbund, BUPL, Bente Sorgenfrey, mener dog at vuggestuer er et vigtigt element i børnenes lærings- og dannelsesmiljø. Men forholdene i daginstitutionerne bør forbedres og det sygdomsforebyggende element skal prioriteres højt.

Kilde: Berlingske Tidende