december 23, 2011

Skru den til venstre

Share

Skru den til venstre

Opfordringerne til unge til at skrue ned for volumen på mp3-afspillerne er talrige. I USA forsøger en informationskampagne nu at forebygge et højt antal høretab hos fremtidens generation. Høretab, der er fuldstændigt unødvendige.

Op mod fem millioner amerikanske børn og unge i alderen 6 – 18 år lider af tinnitus og/ ellerhøretab som følge af støj. Primært på grund af at have lyttet alt for længe til alt for høj musik på mp3-afspillere. Det svarer til et ud af otte børn.

Kampagnenturn it to the left blev søsat sidste år af den amerikanske sammenslutning af audiologer, American Academy of Audiology med det formål at skabe bevidsthed blandt unge og deres pårørende omstøjskader. Hovedbudskabet er, at støjskader som følge af at høre høj musik altid kan forebygges.

”Den eneste måde at undgå støjskader af høj musik, er at skrue ned for lyden – bare skru volumenknappen mod venstre, gå væk eller brughøreværn,” siger doktor Alison Grimes, der er audiolog og præsident for American Academy of Audiology.
Deraf kampagnens titel ’turn it to the left’ – skru den til venstre, altså volumenkontrollen.

Børn og unge taler kun sjældent omhøreproblemer. Kampagnen viser lærere og forældre, hvordan de skal være opmærksomme på symptomer på høretab.

Kampagne foreslår, at alle burde få foretaget enhøretest en gang om året. Men hvis der er mistanke om høreproblemer, bør man få foretaget en høretest med det samme.

For børn og unge kan selv et mindre høretab have stor negativ indflydelse på den sproglige og sociale udvikling og indlæringsevne.

Kilde: www.hear-it.org