december 23, 2011

Skattelettelser til amerikanske høreapparatbrugere

Share

Skattelettelser til amerikanske høreapparatbrugere

Et forslag om at amerikanerne skal kunne trække høreapparater fra på selvangivelsen møder stor opbakning i kongressen.

Et lovforslag, der skal gøre det muligt for indbyggerne i USA at trække høreapparater fra på skattebilletten er for nyligt blevet introduceret i den amerikanske kongres. Målet er at få flere mennesker medhøreproblemer til at gøre noget ved det og benytte sig af høreapparater.

Lovforslaget mener, at høreapparater skal være fradragsberettigede med 500 dollars (ca. 2500 kr.) for personer, der er ældre end 55 år og for forældre til børn med høreproblemer.

Gennemsnitsprisen for et høreapparat i USA var 1800 dollars i 2004, inkl. tilpasning og efterkontrol. Der findes ikke nogen national støtteordning, der kommer høreapparatbrugere til gavn i USA. Enkelte stater har begrænsede økonomiske tilskud, ligesom flere sygeforsikringer også yder tilskud til høreapparater. Alligevel bliver 70 procent af de høreapparater, der bliver solgt i USA, købt uden nogen form for støtte.

Undersøgelser viser, at flere end 75 procent af de amerikanere, der ville have glæde af et høreapparat, ikke har et. Og knap to ud af tre opgiver økonomi som den væsentligste årsag til, at de ikke har et apparat.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget – som det ser ud til – vil det betyde, at 13 millioner amerikanere vil kunne spare mellem 25 og 30 procent på et høreapparat.

Kilde: www.hear-it.org