december 07, 2011

Skat på gratis høreapparater

Share

Personer, der har fået høreapparat med offentligt tilskud kan se frem til en ekstra hilsen fra SKAT.

Statens pressede økonomi får nu skatteministeriet til – igen – at vende blikket mod tilskudsordningen for høreapparater.

En ny lovbekendtgørelse vil gørehøreapparater, der er udleveret med tilskud – enten gennem private forhandlere eller gennem den offentlige høreforsorg – skattepligtige for et beløb svarende til apparaternes værdi.

Det vil i praksis sige, at alle, der har købt høreapparat med tilskud hos en privat forhandler vil blive opkrævet skat af det beløb, vedkommende har modtaget i tilskud fra kommunen. Typisk omkring seks tusind kroner.

Det samme vil gøre sig gældende for personer, der har fået høreapparat gennem den offentlige høreforsorg. Her bliver man dog kun beskattet af det beløb, der ligger udover en grundpris på 3.500,- kroner, som er gennemsnitsprisen på et høreapparat, der er købt i det offentlige.

Det kan dog betyde, at personer, der har fået udleveret høreapparater til en værdi af eksempelvis 15.000,- kroner gennem det offentlige vil blive beskattet af en værdi på 11.500,- kroner.

Helt ekstraordinært gælder loven med bagudrettet kraft og kommer til at berøre alle, der har fået høreapparat med tilskud siden 1. april 2007.

Personer, der har fåetcochlear implant, er i første omgang fritaget.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skatteministeren, men en embedsmand i ministeriet, der ikke ønsker sit navn frem, siger, at der ”ganske vist er tale om dobbeltbeskatning, men det er der talrige andre eksempler på også – så det anser vi ikke for et problem.”

Læs mere om de nye skattereglerher.