november 07, 2016

Skal vi tage i biografen i aften?

Share

For mange personer med høretab kan en tur i biografen være en stor udfordring i forhold til at kunne følge med i danske film, der ofte ikke er undertekstet. Det bliver der nu lavet om på, for på Det Danske Filminstituts oversigt over kommende danske film, er det nu muligt at se, hvilke film biograferne kan vise med tekster, skriver Høreforeningen på deres hjemmeside.

Skal vi tage i biografen i aften?

Det er på opfordring fra Høreforeningen, at Det Danske Filminstitut har tilføjet en kolonne i deres oversigt over kommende danske film. I kolonnen yderst til højre er det nemlig anført, om filmen også har DK undertekster, hvilket giver biograferne mulighed for at vise den med undertekster. Høreforeningen skriver, at det giver dig som biografgænger mulighed for i god tid at gå til din lokale biograf og bede dem sætte tekstede forestillinger op af filmen. Oversigten vil blive opdateret løbende.

Nye krav til tekstning af danske film

Høreforeningen skriver ligeledes, at det den 1. juli i år blev et krav, at der skal laves en tekstet kopi af alle dansksprogede film, der modtager støtte. Dette vil i praksis betyde alle danske film. Alle de film, der har søgt om støtte fra 1. juli 2016 og fremefter skal overholde tekstningskravet. Filmene skal dog først produceres, hvilket betyder at det nok først vil være fra slutningen af 2017 og fremefter, at biografgængere kan regne med, at der findes tekstede kopier af alle danske film. 

 

Kilde: Høreforeningen

Fakta: 

Se listen over, hvilke film der har mulighed for at blive vist med danske undertekster her. LIsten opdateres løbende.