december 27, 2011

Singapore skærer i støjen

Share

En målrettet indsats mod støj hos 18 store industrivirksomheder i Singapore har mere end halveret antallet af nyestøjskader hos de ansatte.

I 1999 fik 659 ansatte nye høreproblemer, men efter at have fokuseret på at udsætte arbejderne for mindre støj, faldt antallet af nye høreskader i de 18 industrivirksomheder til under 300 allerede året efter.
Virksomhederne forbedrede blandt andet afskærmningen af store, larmende maskiner, og de ansatte blev opfordret til at brugehøreværn i form af ørepropper eller anden beskyttelse.

Indsatsen for at øge bevidstheden om støjskader blev implementeret af den nationale fagforening og Singapores arbejdskraftministerium.
Folkene bag kampagnen håber, at den sidste fase, der begyndte i 2004, vil få flere virksomheder til at være med til at slås mod støjen.

Kampagnen fulgte i kølvandet på voldsomme stigninger i antallet af arbejdsrelaterede støjskader i Singapore op gennem 1990’erne. Hvert år blev der rapporteret om ca. 1000 nye støjskader, hvilket gjorde høretab til den mest almindelige arbejdsskade.

Kilde: www.hear-it.org