december 27, 2011

Schweizere med høretab mister skattefordel

Share

I kantonen Zürich i Schweiz har personer med høretab i mange år kunnet få et skattefradrag på grund af høreproblemerne. Nu vil kantonens skattemyndigheder trække fradraget tilbage. Den schweiziske brugerforening raser og opfordrer sine medlemmer til civil ulydighed.

Stadig flere unge mennesker i mp3-generationen fårhøreskader. Men i modsætning til deres forældre, vil de ikke længere kunne få en skattelettelse som kompensation for høretabet. De lokale skattemyndigheder vil fremover kun give skattelettelsen til døve.

Thomas Schmiedhauer, der er formand for den schweiziske brugerorganisation Pro audito Schweitz mener at ændringen er på grænsen til at være diskriminerende mod personer med høretab.
Han opfordrer derfor alle med høretab i kantonen til, fortsat at skrive høretabet på selvangivelsen.

Schmiedhauer er bekymret for at ændringen i den lokale skattelov skyldes det voksende antal unge med høretab.
”Jeg tror, skattemyndighederne er nervøse ved udsigten til flere udgifter i forbindelse med høreproblemer hos mp3-generationen,” siger han.

De 26 kantoner i Schweiz har hver deres skatteregler. Fordelen er, at kantonerne konkurrerer om at holde skatterne nede. Men det betyder, at fx muligheden for at kunne trække høretabet fra på skattebilletten varierer fra kanton til kanton.

800.000 schweizere har nedsat hørelse. Kun hver femte brugerhøreapparater. I Zürich kantonen alene er der 45.000 høreapparatbrugere.

Kilde: www.hear-it.org