december 27, 2011

Sammenhæng mellem progestin og høretab

Share

Sammenhæng mellem progestin og høretab

Hormonbehandling med det syntetiske hormonprodukt progestin øger risikoen forhøretab hos ældre kvinder. Hormontilskuddet kan betyde et dyk i hørelsen på 10 – 30 procent.

Hormonbehandling, hvor det syntetiske hormon progestin indgår, kan være medvirkende til at der opstår høretab. Det viser en undersøgelse blandt 124 kvinder i alderen 60 – 86 år.

Hormonbehandling med progestin synes at sætte tempoet op i den naturlige forringelse af hørelsen, som de fleste kvinder oplever med alderen. I gennemsnit havde de kvinder, der blev behandlet med progestin, en hørelse, der svarede til kvinder, der var 5 – 10 år ældre.

Professor Robert Frisina, der har stået bag undersøgelsen, har tidligere foretaget undersøgelser af sammenhængen mellem forskellige typer hormonbehandling og høretab.

”Hvorvidt kvinder skal modtage hormonbehandling eller ej, er selvfølgelig op til dem selv – og de bør diskutere mulighederne med deres læge. Men i lyset af vores undersøgelse, mener vi, at høretab bør tages med på listen over negative bivirkninger, når talen falder på hormonbehandling. Især kvinder, der allerede har nedsat hørelse, bør overveje deres beslutning grundigt – og kvinder, der bliver behandlet med hormoner bør få deres hørelse tjekket en gang hvert have år,” siger han.

Undersøgelser af kvinderne viste, at problemerne både opstår idet indre øre og i hørecentret i hjernen.

Kilde: www.hear-it.org