september 12, 2013

Sådan trives man på kontoret med et høretab

Share

Hvis du har et høretab, kan følelsen af ??isolation på kontoret løses med et par praktiske tips og tricks.

Et kontorliv kan have visse faglige og sociale faldgruber for en person med nedsat hørelse. Baggrundsstøj, ekkolyde eller folk, der mumler kan være nogle af de udfordringer, der er på et kontor.

Her er et par tips, der kan hjælpe med at tackle disse udfordringer;

• Tag ansvar, italesæt eller bed om hjælp, hvis du ikke kan følge med på eksempelvis et møde.

• Lær dit team godt at kende og dem dig, resten af kontoret vil lære af deres handlinger.

• Vær fokuseret og vælg dit skrivebord omhyggeligt, så du kan se alle på kontoret. Fokuser på at udvikle et eller to gode venskaber med kolleger og mødes med dem regelmæssigt for at sikre, at du er fuldt informeret om de ting, der foregår.

• Kommuniker ved at tale højt og tydeligt. God kommunikation er alles ansvar og med passende kommunikation kommer effektiv kommunikation.

Strategiske tricks

Ved at gå glip af kommunikation, kan small talk, kontordrilleri og humor føre til følelsen af isolation, da det kan være svært at forstå "stemningen" på kontoret.

Nogle strategiske tricks kan også bidrage til at navigere på kontoret. Under kontormøder kan centrale punkter blive skrevet ned og præsenteres bagefter for kollegaer med et høretab. Dette sikrer, at disse personer er fuldt informeret om, hvad der foregår.

En anden strategisk tilgang kan være at forklare kolleger, hvilke metoder til kommunikation er mest gavnlige som eksempelvis mundaflæsning.

Kilde: www.hear-it.org,  04/02/2013