december 22, 2011

Rockstjerne advarer mod høj musik

Share

Rockstjerne advarer mod høj musik

Den tidligere bassist i Dire Straits, John Illsley, står nu frem og fortæller om sit høretab. Hans mål er at advare unge, der udsætter ørerne for alt for høj musik.

Den nu 60-årige John Illsley var bassist i et af 80’ernes allerstørste rockorkestre Dire Straits, som turnerede stort set uafbrudt i perioden 1976 – 1992. På den sidste turne, der startede i 1991, spillede bandet 252 koncerter for i alt 4,9 millioner mennesker verden over.

Som bassist skruede Illsley altid helt op for sin monitor for ikke at blive overdøvet af trommerne, når han stod på scenen – det samme gjorde de øvrige medlemmer i bandet også.

”Vi tænkte godt nok på, om vi skulle skrue lidt ned for lyden, men vi vidste også at musik er meget sjovere når den er høj – både at spille og at lytte til. Jeg tvivler på at vores publikum ville have sat pris på at vi skruede ned for lyden – snarere at vi skruede mere op.”

For John Illsley er konsekvensen af de høje musik ganske håndfast; for ti år siden fik han konstateret ethøretab på 30 procent.
”Jeg blev ret chokeret,” siger han. ”Jeg vidste godt, at min hørelse var ved at blive lidt ulden, men ikke at det var så galt.”

Illsley lever i dag primært som kunstmaler. Han har gjort sig til talsmand for, at der bliver indført en støjgrænse for lydniveauet på diskoteker og klubber. En sag, der ikke blev mindre presserende efter at hans ældste søn for nylig fik tinnitus efter et besøg på et diskotek.

Kilde: www.dailymail.co.uk 25/07/2009