december 22, 2011

Region nægter at betale for barns cochlear implant

Share

Region Midtjylland nægter at refundere omkostningerne ved CI-operation på et syv år gammelt barn. Operationen fandt sted for fire år siden i Sverige.

Moderen til det døvfødte barn har i fire år forsøgt at få refunderet de 170.000 kroner det kostede, da hendes søn for fire år siden fik indopereret etcochlear implant (CI).

På det tidspunkt opererede man i Danmark kun børnene på det ene øre, og moderen valgte derfor at få foretaget operationen i Sverige, hvor begge ører blev opereret. En praksis man sidenhen er begyndt på i Danmark også på grund af bedre resultater.

Alle andre forældre, der fik deres børn CI-opereret i Sverige, har fået udgifterne refunderet af det offentlige. Blot ikke moderen til det nu 11-årige barn, der er bosat i Region Midtjylland.

”Det kan simpelthen ikke være rigtigt at jeg fire år efter operationen står som den eneste i Danmark, der ikke kan få refunderet udgifterne,” siger hun.

Region Midtjyllands sundhedsdirektør har indtil videre fastholdt at en refusion af udgifterne ikke kan komme på tale.

Regionsrådsmedlemmer fra flere partier har nu bedt formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen, om at undersøge sagen. Både de konservative og Dansk Folkeparti mener at der er tale om helt urimelig forskelsbehandling.

Kilde: www.jp.dk 15/09/2009 og 16/09/2009