december 07, 2011

Queen-trommeslager længe om at erkende høretab

Share

Et langt liv bag trommerne har sat sin spor på trommeslageren i det legendariske rockorkester Queen, Roger Taylor. Han er stadig aktiv, men det tog lang tid at erkende høretabet.

En lang karriere som trommeslager i et af de mest populære rockorkestre op gennem halvfjerdserne, firserne og halvfemserne, har betydet, at rockgruppen Queens trommeslager, Roger Taylor, i dag er helt afhængig afhøreapparater.

”Det var nok uundgåeligt – og egentlig ikke overraskende når man tænker på, hvad jeg har brugt min tid på de sidste 40 år,” siger han.

Hjemme hos trommeslageren er der en stående vittighed. Lige meget hvad man spørger ham om, er svaret ”halv otte”.

”Det er mit standardsvar,” griner han. ”Det er lige meget om de spørger mig om, hvad jeg kunne tænke mig at drikke, hvad jeg ser i fjernsynet eller hvor jeg vil hen på ferie.”

Vittigheden dækker over den ubehagelige konsekvens, de mange års høj rockmusik har haft for Roger Taylorshørelse.

”Det var min kone, der begyndte at gøre mig opmærksom på, at lyden på fjernsynet var skruet helt op, selv om jeg dårligt nok kunne høre det. Så begyndte jeg at gå glip af, hvad der blev sagt i film, og til middagsselskaber og andre sociale begivenheder, kunne jeg ikke længere forstå hvad folk sagde. Det føltes sært og frustrerende og udviklede sig til, at jeg begyndte at mundaflæse. Jeg måtte erkende, at min hørelse ikke længere var, som den skulle være,” siger han.

Taylor bruger nu høreapparater i begge ører, og er stadig i stand til at arbejde.
”Jeg kan stadig ramme tonerne når jeg synger,” forklarer han, ”men uden høreapparaterne kan jeg ikke fange nuancerne i de lyse toner. Så kommer det hele til at lyde uldent.”

Taylor er langtfra den eneste rockmusker, der har fået enhøreskade af et langt liv i musik. En af dem, der har været mest åben omkring det i længst tid, er guitaristen fra The Who, Pete Townshend.
”Så jeg føler jeg er kommet i godt selskab,” siger Queen-trommeslageren.

Kilde: www.hear-it.org